Bananenbrood Italiaanse stijl (Ciambella)

Bananenbrood Italiaanse stijl
Bananenbrood Italiaanse stijl
Tussendoortje
75 min
Vegetarian
1
Verwarm de oven voor op 180 graden C en vet een broodblik voor ca. 1 kg in en bedek het met bakpapier.
2
Pureer de bananen in een grote kom totdat het een glad papje is en voeg dan de eieren, het vanille-extract, de honing en de yoghurt toe en meng alles goed met een houten lepel. Voeg de bloem, het bakpoeder, de kaneel en het zout toe en roer alles goed door elkaar.
3
Schraap dit in het bakblik en zet deze in het midden van de oven. Bak gedurende 1 uur en laat het afkoelen voordat je het opdient.

INGREDIËNTEN FOR 2 PERSONS

-
2 personen
+
3 rijpe Chiquita bananen, met bruine vlekjes op de schil
2 middelgrote eieren
1 tsp vanille-extract
3 tbsp vloeibare honing
150ml natuurlijke yoghurt
240g zelfrijzend volkoren meel
1 tsp bakpoeder
1 tsp gemalen kaneel
/ Snufje zout
Voedingswaarden per persoon
162 kcal
2,6g
29,3g
10,5g
4,8g
0,4g
Bananenbrood Italiaanse stijl
Voedingswaarden per persoon
162 kcal
2,6g
29,3g
10,5g
4,8g
0,4g

MEER RECEPTEN