Bananenbrood Italiaanse stijl (Ciambella)

Bananenbrood Italiaanse stijl
Bananenbrood Italiaanse stijl
Tussendoortje
75 min
Vegetarian
1
Verwarm de oven voor op 180 graden C en vet een broodblik voor ca. 1 kg in en bedek het met bakpapier.
2
Pureer de bananen in een grote kom totdat het een glad papje is en voeg dan de eieren, het vanille-extract, de honing en de yoghurt toe en meng alles goed met een houten lepel. Voeg de bloem, het bakpoeder, de kaneel en het zout toe en roer alles goed door elkaar.
3
Schraap dit in het bakblik en zet deze in het midden van de oven. Bak gedurende 1 uur en laat het afkoelen voordat je het opdient.

INGREDIËNTEN FOR 2 PERSONS

-
2 personen
+
3 rijpe Chiquita bananen, met bruine vlekjes op de schil
2 middelgrote eieren
1 tsp vanille-extract
3 tbsp vloeibare honing
150ml natuurlijke yoghurt
240g zelfrijzend volkoren meel
1 tsp bakpoeder
1 tsp gemalen kaneel
/ Snufje zout
Voedingswaarden per persoon
162 kcal
Calorieën
2,6g
Vetten
1,0g
Verzadigde vetten
29,3g
Koolhydraten
10,5g
Suikers
3,2g
Voedingsvezel
4,8g
Eiwit
0,4g
Zout
Bananenbrood Italiaanse stijl
Voedingswaarden per persoon
162 kcal
Calorieën
2,6g
Vetten
1,0g
Verzadigde vetten
29,3g
Koolhydraten
10,5g
Suikers
3,2g
Voedingsvezel
4,8g
Eiwit
0,4g
Zout

MEER RECEPTEN