1
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm de oven voor op 150 °C. Snijd de knoflook en het vruchtvlees van de peper in plakjes (verwijder de zaden en zaadlijsten). Snijd een kleine wortel in kleine stukjes.
2
Fruit de knoflook, peper en wortel in de olie aan en voeg de tomaten toe. Langzaam reduceren totdat de saus indikt. Voeg naar smaak zout toe.
3
Pel bananen en snij ze door de helft. Bak de bananen (kort) in olie op middelhoog vuur totdat ze bruin zijn. Voeg tijdens het bakken wat honing toe terwijl om ze te karamelliseren en draai ze om. Schep ze in een schaal en houd ze warm in de oven.
4
Als laatste stap bak je de eieren.
5
Verdeel rijst over de borden. Doe saus over de rijst heen of serveer de saus apart. Voeg bananen en gebakken eieren toe.

INGREDIËNTEN FOR 2 PERSONS

-
2 personen
+
1 cup rijst naar keuze
1 teentje knoflook
1/2 spaanse peper
1 kleine wortel
Olie om te bakken
1 can in blokjes gesneden tomaat (400 ml)
zout
2 biologische eieren
2 Chiquita bananen
1 teaspoon honing
(Optioneel: korianderblaadjes en citroen voor de garnering)
Voedingswaarden per persoon
483
Calorieën
15,3 g
Vetten
3,9 g
Verzadigd vet
66,5 g
Koolhydraten
31 g
Suikers
5,3 g
Vezel
13,9 g
Eiwit
3,1 g
Natrium
Arroz a la cubana
Voedingswaarden per persoon
483
Calorieën
15,3 g
Vetten
3,9 g
Verzadigd vet
66,5 g
Koolhydraten
31 g
Suikers
5,3 g
Vezel
13,9 g
Eiwit
3,1 g
Natrium

MEER RECEPTEN