ons verhaal
ons verhaal

Ons verhaal

Bananen gedijen goed in een warm, vochtig klimaat. Chiquita bananen worden vooral geteeld op de vlakten van Latijns-Amerika. Bananenplantages zijn arbeidsintensief en onze producten zijn afhankelijk van een temperatuurgecontroleerde omgeving, van land tot klant. Dit kan een reis van duizenden kilometers zijn. We stelden onszelf de vraag 'hoe kunnen we die reis - van begin tot eind - ecologisch verantwoord afleggen'.

De standaard werkmethoden die Chiquita hanteert voor bedrijven, het milieu, werknemers en de lokale gemeenschappen die betrokken zijn bij de landbouw, zijn beter dan de standaardmethoden die in de sector worden gebruikt. Chiquita was in de jaren 90 van de vorige eeuw de eerste organisatie die zich sterk maakte voor het gebruik van goede landbouwpraktijken om het milieu te beschermen en boerengemeenschappen te ondersteunen.

Om te waarborgen dat we de strenge milieu- en sociale normen naleefden, werden onze plantages jaarlijks geëvalueerd door auditors en onafhankelijke deskundigen die toegang hadden tot alle werkplekken, documenten en werknemers.