Chiquita minibananen
Chiquita minibananen

Chiquita minibananen

Superklein, superfruitig en superlekker

Chiquita minibananen zijn superklein, superfruitig en superlekker. Het is al met al een heel ander bananenras. Als ze geel zijn, hebben deze banaantjes een unieke frisse smaak. Als de schil vlekjes heeft, zijn ze superzoet - geweldig voor iedereen die zin heeft in een aparte traktatie of voor bananenliefhebbers die zin hebben in een klein tussendoortje.

Kleine kinderen zijn dol op deze minibanaantjes. Het is een banaan op kinderformaat. Chiquita minibananen zijn leuk en gezond. Kinderen zullen ze graag eten. Ze passen gemakkelijk in een lunchtrommeltje of rugzak en geven meteen weer de energie die kinderen na school nodig hebben.

Voedingswaarde

De smaak van Chiquita minibananen is uniek. Ze zijn een gezonde optie voor iedereen die eens iets anders wil. Kleintjes vinden het eten van deze 'gekrompen' banaantjes een feest. Sta er niet van te kijken als je niet kunt stoppen met eten.

Chiquita minibananen zijn het kleinere, zoetere broertje van de gewone banaan. De schil is dunner dan die van de bekende Cavendish-banaan. Daarom is het vaak makkelijker om ze vanaf de onderkant te pellen. Twee Chiquita minibananen leveren dezelfde voedingswaarden als één gewone banaan. Chiquita minibananen bevatten geen vet, cholesterol of natrium. Chiquita minibananen smaken precies als gewone bananen, maar zijn iets zoeter.

minibananen

Gemiddelde hoeveelheid per 100 g

Energie, waaronder voedingsvezels: 475 kJ
Vocht: 68.8 g
Eiwit: 1,5g 
Stikstof: 0,24 g
Vet: 0,1 g
Totaal suikers: 18,3 g
Zetmeel: 6,8 g
Calcium (Ca): 10 mg
Magnesium (Mg): 38 mg
Kalium (K): 322 mg

Een simpel idee wanneer je trek hebt in chocolade! Extra leuk gemaakt met veelkleurige regenbooglollystokjes.
Geef een fruitig tintje aan je toch al heerlijke banaanbrood door verse aardbeien toe te voegen.
Een gezondere versie van een klassieker met een tropische twist. Een perfecte afsluiting van elke maaltijd.