Kwaliteit & Veiligheid van ons Fruit
Kwaliteit & Veiligheid van ons Fruit

Kwaliteit

Kwaliteit zit ons in het bloed: van plant tot klant.

De Chiquita Difference onderscheidt zich onder meer door een messcherpe focus op het leveren van producten en diensten van hoge kwaliteit aan onze klanten en zakelijke partners.

Deze focus op kwaliteit zit Chiquita in het bloed en is terug te vinden op alle niveaus binnen onze organisatie: van plant tot klant. Onze bekende, legendarische Blauwe Sticker is al ruim 50 jaar het symbool van deze kwaliteit.

Ons team—de werknemers achter ons merk—maakt onze kwaliteitsproducten zo bijzonder.

 

De diepgaande vakkennis van ons team

De diepgaande vakkennis van ons team

De Chiquita Differrence onderscheidt zich in elke fase van het teelt- en verwerkingsproces. Van de arbeiders die onze planten verzorgen, ons fruit oogsten en onze salades verwerken tot de vervoerders die dagelijks onze containers en vrachtwagens bij uw supermarkt brengen: wij doen ons werk met trots, toewijding, trouw en verantwoordelijkheid.

Pure kwaliteit in elke vezel van onze Chiquita bananen...

  • Ons team zet haar diepgaande kennis van landbouw en techniek in voor het verbouwen en oogsten van bananen van de hoogste kwaliteit in de sector.
  • Wij bieden onze gecertificeerde telers technische ondersteuning en werken gedurende de gehele levenscyclus van het product met hen samen aan de optimalisatie en het behoud van de kwaliteit van onze bananen.
  • Onze plannen voor product supply control waarborgen dat de kwaliteit van onze bananen voldoet aan de verwachtingen van consumenten.
  • Wij huren gespecialiseerde onafhankelijke auditors in om onze producten te inspecteren op retailniveau zodat we er zeker van kunnen zijn dat we aan de hoogste kwaliteitsverwachtingen voldoen.
Voedselveiligheidscertificaten

Voedselveiligheidscertificaten

Global G.A.P.

G.A.P. staat voor Good Agricultural Practice (Goede Landbouw Praktijken) – en GLOBAL G.A.P. is een internationale erkende norm die het gehele productieproces inzichtelijk maakt. Deze wereldwijde organisatie heeft een essentieel doel: veiligheid en duurzaamheid in de landbouw overal ter wereld. Op vrijwillige standaarden gebaseerde regels zijn opgesteld voor het certificeren van landbouwproducten overal in de wereld.

2003 – Gecertificeerde plantages in Colombia, Costa Rica & Panama
2005 tot heden – 100% van onze plantages is gecertificeerd