Vier de lente met Chiquita-bananen!
Vier de lente met Chiquita-bananen!

Vier de lente met Chiquita-bananen!

Gezondheid en levensstijl
14 mrt 2019

Na de koude wintermaanden zit er nu eindelijk lente in de lucht. Het is tijd voor zonneschijn, bloemen en blauwe luchten. Het is tijd om de lente te vieren!

Kom uit je winterslaap en geniet van langere dagen en hogere temperaturen.  De lente staat voor de deur en dat betekent scherm weg en lekker naar buiten! Geniet van de lente met deze favoriete lente-activiteiten van Chiquita.

Buiten sporten

Zet de sportschool even op pauze en sport lekker buiten. De frisse lucht geeft je extra energie . Ga hardlopen of maak een fietstocht. Het zachte lenteweer is perfect om te sporten: niet te warm en niet te koud. De combinatie van een fris windje en zachte zonnestralen geven je nieuwe energie! En vergeet niet om na het sporten je energie weer op peil te brengen met een Chiquita-banaan. Bananen zijn rijk aan kalium en voorkomen spierkramp!

Zet vogelhuisjes in de tuin

Je hebt natuurlijk dingen te doen, waardoor je niet altijd buiten kunt zijn. Maar je kunt ook binnen van de natuur genieten. Zet een vogelhuisje in je tuin en de natuur dient zich de hele dag door aan.

Ga picknicken

Vul een picknickmand met lekkers en ga naar het dichtstbijzijnde park. Neem een boek mee of, nog beter, geniet met vrienden van een heerlijke maaltijd in de buitenlucht. Picknicks geven glans aan je dag en een avontuurlijke draai aan elke maaltijd. Vergeet niet om een Chiquita-bananenbrood met kaneel mee te nemen. Het zal je verbazen dat iets wat zo lekker smaakt ook nog eens heel gezond is! 

Leg een (moes)tuin aan

Plant met het hele gezin zaadjes in de tuin en beleef de schoonheid van de natuur. Laat je kinderen zien hoe een klein zaadje uitgroeit tot een prachtige bloem of verse, gezonde groente. Dit is niet alleen een fantastische manier om je gezin verse ingrediënten voor te zetten, maar ook om samen plezier te maken.

Organiseer een barbecue

Is er een betere manier om de lente te verwelkomen dan met een barbecue? Nodig je vrienden en buren uit en geniet van goed gezelschap en de lekkerste hapjes. Probeer eens om bananen te grillen op de barbecue. Het is een goed idee om een gezond alternatief op het barbecuemenu te zetten: een alternatief dat aan ieders dieetbehoeften voldoet. Serveer een salade met Chiquita-bananen en garnalen als bijgerecht. Wedden dat je gasten dit geweldig vinden?

Geniet van de sterrenhemel

Het is 's nachts prachtig sterren kijken! Ga er eens lekker voor liggen. Zoek sterrenbeelden en laat je fantasie de vrije loop. Sterren kijken is een magische activiteit voor groot en klein. Het kan romantisch zijn of vredig, educatief en nog veel meer. Het is maar net met wie je sterren kijkt. Wij hebben een bijzonder recept voor deze bijzondere activiteit. Probeer onze luxe truffels met Chiquita-banen en tahin. De sterrenhemel is behoorlijk indrukwekkend, maar dat is dit recept ook!

 
Ga naar buiten en geniet van het lentezonnetje! Deel je favoriete lente-activiteiten met ons op #Chiquitabanana