Chiquita-bananen vind je overal in de wereld!

Overal in de wereld worden bananen gegeten

Gezondheid en levensstijl
08 Aug 2018

Bananen zijn overal in de wereld het meest populaire verse fruit. Chiquita was de eerste banaan die wereldwijd verkrijgbaar was, en bracht een heleboel verschillende culturen bij elkaar. Opeens had iedereen immers iets gemeen: een passie voor bananen! Als het gaat om de heerlijke smaak van Chiquita-bananen spreken we elkaars taal!

Al deze verschillende culturen hebben hun eigen manier om het smaakvolle fruit te bereiden en eten.

Laten we eens kijken hoe bananen worden gegeten op verschillende plekken in de wereld!

Weest je dat op de Filipijnen het gerecht Banana Cue veel wordt verkocht in stalletjes op straat? Het bestaat uit gefrituurde bananen in een jasje van gekarameliseerde bruine suiker. Iedere zoetekauw zal hier van smullen.

Bovendien gebruiken mensen op de Filippijnen een smaakmaker die wel gemaakt lijkt voor bananen. Bananenketchup! Wil je proeven? Het is heel gemakkelijk te bereiden en een waar feest voor de smaakpapillen! Pureer een banaan en voeg er suiker, azijn en kruiden aan toe. Nog even een tip: bananenketchup past perfect bij een omelet.

Wist je dat men in Engeland banoffeetaart eet? Dat is een bananentoetje. Nu vraag je je vast af wat banoffeetaart is. Deze taart heeft een boterachtige biscuitbodem waarop je bananen, room en toffee legt. Heb je een beeld? Decadent!

De Matsès en de Shipibo, volken die in het Peruaanse Amazonegebied wonen, zijn de uitvinders van het bananendrankje Chapo. Het wordt bereid met gekookte zoete bananen, kaneel en kruidnagel. Zie je jezelf al voor een haardvuur zitten terwijl je kleine slokjes neemt van dit zalige drankje?

Chiquita-bananen vind je overal in de wereld!


Wist je dat bananen en varkensvlees het perfecte stel zijn? En Tacaho, een gerecht uit Peru, wordt gemaakt met geroosterde bananen en staat overal in het Amazonegebied op het menu. Het wordt geserveerd met cecina en stukjes varkensvlees. Deze combinatie van hartig en zoet is onweerstaanbaar!

En weet je dat je van bananen ook bloem kunt maken? Het wordt van oudsher in Afrika en Jamaica gebruikt als goedkoop alternatief voor gewone bloem. Maar het wordt nu ook gebruikt als glutenvrij alternatief voor tarwebloem en is een ingrediënt dat niet meer weg te denken is uit paleorecepten.

En het spreekt voor zich dat je van bananenbloem heerlijke bananenpasta kunt maken. Het bevat minder calorieën en meer eiwit!

Heb je er weleens aan gedacht om bananendumplings te maken? Nou, iemand anders wel. In Indonesië worden Nagasaris gemaakt. Het zijn traditionele gestoomde taartjes. Ze worden bereid met rijstbloem, kokosmelk en suiker en worden vervolgens gevuld met plakjes banaan.

Bovendien kun je met bananen ook de heerlijkste soepen maken. Verrassend, nietwaar? En ja, het is echt waar.

In Puerto Rico maakt men een warme bananensoep. Puerto Ricanen maken een vegetarische bananensoep die op smaak wordt gebracht met paprika, komijn, korianderzaad en zwarte peper. De soep wordt geserveerd met pan de Agua: Puerto Ricaans brood met avocado, parmezaan en peterselie. Voedzaam en verrukkelijk!

Dit is maar een kleine greep uit de miljoenen gerechten die je kunt bereiden met Chiquita-bananen. We hopen dat we je hebben kunnen inspireren om creatieve en avontuurlijke gerechten te maken met onze bananen die je overal in de wereld kunt kopen.

En vergeet niet je creaties te delen met de Chiquita-gemeenschap op #Chiquitabanana. We zijn ervan overtuigd dat iedereen er van zal smullen!