Keukenprinsen En -Prinsessen

Onvergetelijke gezonde ontbijt ideeën

Keukenprinsen En -Prinsessen

maart 30th 2020 ・ 10 Leestijd in min

Met een beetje gespreksstof maak je de slaapkoppen aan je ontbijttafel wakker en beleef je onvergetelijke momenten met jouw gezin. Aan de ontbijttafel komen de verhalen los en blijf je op de hoogte van alles wat er speelt in het leven van je dierbaren.

Je hoeft niet per se speciale uitjes te organiseren of op vakantie te gaan om tijd en aandacht te besteden aan elkaar. Soms beleef je de meest bijzondere momenten samen als je met elkaar aan tafel zit.
Chiquita heeft een aantal favoriete ochtendrituelen op een rijtje gezet waarmee je het ontbijt verandert in een feestje voor het hele gezin.

Maak voor de hele week een afspeellijst met je favoriete ontbijtmuziek

Make memories with healthy breakfasts

Maak een afspeellijst met oude en nieuwe nummers. Vertel over tophits en muziek die jij fantastisch toen jij jong was én voeg de favoriete nummers van je kinderen toe. Vraag ook wat er volgens jouw gezin niet mag ontbreken op de afspeellijst van volgende week! Voor je het weet zit iedereen te swingen aan de ontbijttafel en begin je de dag fris en fruitig.
Plan met het hele gezin een weekmenu voor het avondeten

Make memories at breakfast

Bedenk voordat je aan tafel gaat wat je wilt eten zodat de kok niet voor verassingen komt te staan en uitgebalanceerde maaltijden kan bereiden. Vraag bijvoorbeeld wat iedereen dinsdagavond zou willen eten. Op woensdag liever worteltjes of broccoli? Zo betrek je iedereen en eten je kinderen meer groenten! En is het geen leuk idee om zo nu en dan een ‘maffe maaltijd’ te plannen? Laat de kinderen een maaltijd samenstellen. Wees creatief en beleef samen een boel plezier aan het een keer in de twee weken samenstellen van een maffe maaltijd. Bedenk met elkaar de gekste maaltijden, hilariteit gegarandeerd. Zo heeft het hele gezin iets om naar uit te kijken.
Bespreek in de morgen je wensen en zorgen

Make memories at breakfast

Bespreek je zorgen en wensen met elkaar. Het kan om kleine of juist belangrijke dingen gaan. Het belangrijkst is dat het hele gezin elkaar steunt met adviezen en aandacht. Zo krijg je inzicht in elkaars gedrag en wordt het gezin hechter.
Geniet ’s ochtends met elkaar van hartelijke grappen onder het genot van een Vanille-eiwitshake met rijpe Chiquita-banaan

Make memories at breakfast

Daag je gezin uit om mee te doen aan een grappenwedstrijd. Wie laat iedereen aan tafel het hardst lachen? Haal een grap uit met iedereen aan tafel door een snoepworm in de ontbijtgranen te verstoppen. Na zo’n grap is de sfeer gezet en heeft iedereen er zin in.
Schrijf een vraag op een briefje en stop die in een pot

Make memories at breakfast

Neem een briefje uit de pot als jij en je gezin een taaie week hebben en jullie behoefte hebben aan een vrolijke noot. Geniet van de heerlijke Chiquita-minibanaan met yoghurt en granola die je niet hoeft te bakken terwijl jullie samen de vragen beantwoorden. Goed voor lichaam en ziel! Vul de pot met allerlei vragen. Welk dier zou je willen zijn? Hoe eet je je eieren het liefst (gekookt, gebakken enz.)? Als je drie wensen zou mogen doen, wat zou je dan wensen? Als je een superkracht zou mogen kiezen, welke zou dat dan zijn?

Zo maak je bij iedereen al vroeg op de dag de creativiteit los.

Ga ervoor!

Why The Banana Is Quite Possibly The World's Most Perfect Food

Zo begin je met het hele gezin de dag op een leuke manier.

  • Gepersonaliseerde recepten: toegang tot geavanceerde filters, recepten beoordelen, jouw favorieten bewaren in je persoonlijke bananenruimte.
  • Bevoorrechte toegang tot speciale weggeefacties en wedstrijden.
  • Stel je dieetvoorkeuren in en sla je meest geliefde lifestyle-artikelen op.

Word lid!

Sluit je aan bij de Chiquita community en krijg toegang tot je persoonlijke banana space!

Copy link