Chiquita_banana_back_to_school
Chiquita_banana_back_to_school

Maak je ochtend een fluitje van een cent!

Gezondheid en levensstijl
07 sep 2018

Maak je ochtend een fluitje van een cent!

De ochtend is vaak het meest chaotische moment in elk huishouden. De ochtend bepaalt vaak ook met wat voor gevoel je de dag begint. Als je een druk huishouden hebt en de ochtend is een gekte vanjewelste, dan is dit artikel voor jou! Chiquita is hier om de ochtend van jouw gezin te redden.

Laten we eens naar een aantal tips en trucs kijken voor een joviale ochtend, waardoor iedereen met een glimlach op het gezicht, en belangrijker nog, op tijd het huis verlaat!

De eerste stap, bereid je kleding voor!

Het duurt de avond ervoor 5 minuten en bespaart je 30 minuten gedoe bij de klerenkast in de ochtend. Als je heel erg georganiseerd bent, kun je op zondag al de kleding voor de hele week plannen. Het is één ding minder om over hoeven na te denken terwijl je bezig bent de rest van de familie klaar te stomen.

Als je kinderen hebt, dan ben je waarschijnlijk gewend aan gesprekken als ‘nee, een korte broek en sandalen zijn niet geschikt voor een regenachtige dag’. Deze vinden meestal 10 minuten voor vertrek plaats. Betrek ze daarom bij het uitkiezen van hun eigen kleren. Gun je kinderen hun modemoment op zondagavond en laat ze met de weersverwachting in de hand hun kleren uitkiezen! Leg de kleren apart en markeer ze per dag. Je zult zien dat je kinderen op ochtenden waarop ze naar school moeten onafhankelijker zijn en bovendien vermijd je zeurderige, stressvolle gesprekken in de ochtend.

Chiquita_banana_back_to_school

Het ontbijt is essentieel!

Maar voorbereiding en opruimen kan tijdrovend zijn. Bedenk een aantal recepten die de avond tevoren kunnen worden klaargemaakt en waarvoor je niet verschillende artikelen uit de koelkast of voorraadkast hoeft te halen. Denk bijvoorbeeld aan Haver met Chiquita-banaan en mango ‘s nachts. Bereid er één voor elk gezinslid in een weckpot, stop hem in de koelkast en klaar is Kees! De volgende morgen hoeft het gezin het alleen maar uit de koelkast te halen en ervan te genieten! In het zeldzame geval dat je het zou vergeten, of de avond tevoren gewoon geen zin hebt om het klaar te maken, probeer dan onze Met ahornsiroop gegrilde Chiquita-bananen met yoghurt en pecannoten. Doe de bananen in de oven, kleed jezelf aan en klaar zijn de bananen om te worden verorberd!

Zoek ruimte voor compartimenten voor elk lid van je huishouden.

Een hangende organiser is een geweldige oplossing. Markeer deze voor elke dag van de week. Compartimenten voor alle weekdagen zorgen ervoor dat niemand belangrijke dingen voor de dag vergeet. Van het huiswerk tot aan de gymkleren, koptelefoons tot zonnebrandcrème, en uiteraard dat formulier dat toestemming geeft voor een dagje uit. Je kunt alles wat je nodig hebt op één nette plek vinden wanneer je de deur uit rent. Organiseer je commandopost.

Commandopost? Dat is die magische plek in je huis waar je je autosleutels, huissleutels, handtas, aktetas, mobiele telefoons, de boodschappenlijst, de maandelijkse agenda en nog veel bewaart. Misschien is het nu niet echt een commandopost, maar het is nog niet te laat! Kies een hoek in je huis, bij voorkeur in de buurt van de voordeur of de keuken. Plaats wat sleutelhaken en tassenhaken. Zet wat containers of manden neer en leg al die voorwerpen, die makkelijk kwijt raken, consistent in de commandopost elke keer dat je het huis inloopt. De ochtenden worden er veel minder hectisch door!

Ook is het belangrijk dat je voldoende uren slaap krijgt. Late nachten resulteren in late morgens. En in driftbuien. Vroeg naar bed betekent echter vroeg weer op en betekent bovendien relaxtere ochtenden!

Het is niet eenvoudig om jezelf en je team klaar te maken voor de dag, maar kleine veranderingen kunnen grote verschillen maken! Pak gerust een paar van deze ideeën en pak een Chiquita-banaan en kijk maar eens hoe je ochtenden verlopen!

Vergeet niet, als je nog andere tips hebt om ophef in de ochtend te vermijden, deel deze dan met de Chiquita-gemeenschap via de hashtag #Chiquitabanana