Lekkere traktaties voor de feestdagen zonder schuldgevoel? Bij Chiquita zit je goed!
Lekkere traktaties voor de feestdagen zonder schuldgevoel? Bij Chiquita zit je goed!

Lekkere traktaties voor de feestdagen zonder schuldgevoel? Bij Chiquita zit je goed!

Gezondheid en levensstijl
18 dec 2018

De feestdagen gaan vaak hand in hand met overmatig snoepen, te veel lekkers en een onregelmatig eetpatroon. "Het is het seizoen om jezelf te verwennen! Maar wat als wij je vertellen dat er een manier bestaat om elke zoetekauw tevreden te stellen zonder je balans te verliezen? Chiquita heeft een aantal tips om jou tijdens de feestdagen niet te laten ontsporen.

Desserts voor diners

Organiseer je een diner en vraag je je af wat je als dessert moet voorschotelen? De gulden middenweg tussen gezond en smakelijk is helemaal niet nodig: onze Chiquita-desserts zijn het allebei! Probeer deze suikervrije mousse van Chiquita- chocolade en banaan. Geen toegevoegde suikers, de zoetheid zit in de volledig natuurlijke ingrediënten. Geloof ons als we zeggen dat je een dubbele portie moet maken! Je gasten laten het niet bij één portie! Waarom zouden ze ook, het is zo heerlijk romig en ze hoeven zich er niet schuldig over te voelen!

O, wat is het toch leuk om... verstandig te snacken!

De samenkomsten van het werk, lange lunches en etalages vol lekkers, de feestdagen zitten vol met verleiding! Het vinden van de juiste balans kan nogal lastig zijn met al die zoete lekkernijen om je heen. Voel niet de druk om steeds nee te moeten zeggen. Neem een Chiquita-banaan mee in je tas en eet hem op voordat je aan de verleiding toegeeft. Chiquita-bananen zijn natuurlijk zoet en helpen dus bij de drang naar zoet. Veel belangrijker is dat ze vol oplosbare vezel zitten. Vezel helpt je lichaam namelijk het gebruik van suiker te regelen; je voelt je er voller door en de drang naar zoet blijft weg. Op die manier kun je het bij het zien van een blad vol zoete lekkernijen bij eentje houden!

Gerechten om mee te nemen naar anderen

Hoe zit het met die feesten waarbij iedereen een gerecht meeneemt? Weet jij nooit wat je mee moet brengen? Kies voor een taart van amandelboter en Chiquita-banaan die niet in de oven hoeft. Het is de ultieme publiekslieveling en de bereiding is uiterst eenvoudig! Haver en cacaopoeder worden gecombineerd voor een knapperige basislaag, afgerond met een vulling van pindakaas en romige Chiquita- bananen, met pinda's en bestrooid met pure chocolade. Dit recept is verrassend decadent en gezond, bevat geen lactose of gluten en is veganistisch. Ongetwijfeld een schot in de roos!

Begin de dag goed

Het draait allemaal om een gezond en mager ontbijt. Probeer er een routine van te maken om je dag met een ontbijt vol met vezel, eiwitten en gezonde vetten te beginnen. Als je er moeite mee hebt 's ochtends creatief te zijn, dan hebben wij een paar goede suggesties voor jou! Zeker weten dat je de Chiquita-banaan en Britto-kokosnootontbijtkom met açaibessen heerlijk gaat vinden. Het is gewoon een kwestie van de ingrediënten in een kom doen en van de sensatie genieten. Maar soms is het fijn om op een koude wintermorgen van een warm ontbijt te genieten. Dan is het tijd om wat gemakkelijke pannenkoeken van Chiquita-banaan. in 10 minuten op je bord te toveren. Ze smeken gewoon om opgegeten te worden! Door je dag beter te beginnen, zul je je langer vol voelen. Er is geen zoetekauw die hier geen vol en tevreden gevoel aan overhoudt!

 

Voel je blij en gezond deze feestdagen. Deel je tips voor feesttraktaties zonder schuldgevoel via #Chiquitabanana