Knutselideeën om de kinderen tijdens de feestdagen bezig te houden
Knutselideeën om de kinderen tijdens de feestdagen bezig te houden

Knutselideeën om de kinderen tijdens de feestdagen bezig te houden

Gezondheid en levensstijl
05 dec 2018

Activiteiten tijdens de feestdagen voor het hele gezin

De feestdagen zijn altijd een leuke tijd om met je kinderen door te brengen. Misschien komt het kind in jou wel naar boven. Er zijn zo veel mooie activiteiten om het gezin bezig te houden. De truc is om het hele gezin bij de planning ervan te betrekken. Als je dat doet dan kijkt iedereen ongetwijfeld heel enthousiast tegen de feestdagen aan.

 

Activiteiten voor een winters weekend

 

Pak je lekker in in warme jassen, sjaals en laarzen en ga naar buiten. Ga als gezin lekker wandelen, kletsen en lachen terwijl je de frisse koude lucht inademt. Houd iedereen bezig met het zoeken naar dennenappels. Verzamel ze om je huis te versieren. Je kunt ze gebruiken voor op tafel, sieraden en nog veel meer! Er zijn oneindige mogelijkheden. Wees creatief!

Word kunstzinnig

Maak een "creatiedoos". Het is een eenvoudige doos vol met heel veel willekeurige voorwerpen. Als je door je huis heen loopt, zul je van alles tegenkomen dat je aan je doos kunt toevoegen. Als je gezin even de tijd heeft, gooi de doos dan ondersteboven op tafel, kies je feestthema en begin met je creaties. Je zult versteld staan hoeveel prachtige dingen jouw gezin met zulke simpele voorwerpen weet te maken. En het houdt iedereen een paar uurtjes bezig. Opruimen is een fluitje van een cent; alles wat over is gaat weer in de creatiedoos!

Wij hebben een prettig slim idee voor jou! Gebruik de voorwerpen in je creatiedoos en maak je eigen aftelkalender voor het gezin. Het hoeft helemaal geen traditionele kalender te zijn, je kunt hem net zo maken als je gezin het wil hebben.

Klaar voor de start? Bakken!

Haal het receptenboek tevoorschijn met je favoriete feesttraktaties. Geef iedereen wat te doen, de één kan mengen, de ander kan kloppen, weer een ander kan afmeten of het recept voorlezen enzovoorts. Probeer de verleiding te weerstaan het allemaal zelf te doen. Ten slotte is teamwork vaak de beste manier van werken! Wij hebben een geweldig idee voor een recept. Bekijk de videohandleiding voor Feestelijke rendieren met Chiquita-bananen Laat je deze feestdagen bijstaan door kleine handen om deze schattige rendieren van chocolade te maken!

Attent en niet te duur

De feestdagen zijn de perfecte gelegenheid om je waardering voor iemand te laten blijken, en we zijn geneigd om deze waardering in kleine geschenken uit te drukken. Vaak is de lijst met personen die we dankbaar zijn lang. Dat houdt in dat het kopen van cadeaus een heel duur verhaal kan worden. Van vrienden tot buren en leraren tot collega's, het kiezen en kopen van cadeaus kan stressvol zijn, om over de kosten nog maar te zwijgen! Wat dacht je van doe-het-zelfcadeaus die je met je gezin maakt. Een leuke manier om samen tijd door te brengen en te laten zien hoe creatief je bent. Bak kokoskoekjes met Chiquita-banaan. De één kan bakken, de andere versiert en weer een ander pakt alles in. Bewaar ze in weckpotten, doe er een strik omheen en voilà, je hebt een heerlijk, voedzaam en goedkoop cadeau voor al je dierbaren.

 

Houd je gezin creatief bezig met ideeën voor de feestdagen. Maak een leuke foto van je knutselideeën en deel ze met ons via #Chiquitabanana