Gezondheid En Voordelen

Ervoor zorgen dat lastige eters meer fruit en groente eten

Gezondheid En Voordelen

maart 30th 2020 ・ 10 Leestijd in min

Ervoor zorgen dat kieskeurige eters meer fruit en groente eten

Eigenlijk zouden we allemaal willen dat onze kinderen avontuurlijke eters waren, maar de realiteit aan tafel is vaak heel anders. Als ouder is het belangrijk dat jouw kleintjes de juiste voedingsstoffen binnenkrijgen zodat ze groot en sterk worden. Maar wat als ze kieskeurig zijn en vrijwel elk bekend fruit en groente afwijzen? Gelukkig is er dan altijd nog de oude vertrouwde lieveling van het gezin: de Chiquita-banaan. Niemand kan de heerlijke smaak van Chiquita-bananen missen!

Zie je geen groente, dan proef je geen groente.

Geef niet op, blijf proberen je kinderen zo gevarieerd mogelijk te laten eten en nieuwe dingen te laten proeven. Maar voordat je kinderen ervan overtuigd zijn dat fruit en groente eigenlijk helemaal nog niet zo slecht zijn, moet je misschien een beetje stiekem te werk gaan. Verberg fruit en groente in gerechten zodat je zeker weet dat ze alle nodige vitamines en voedingsstoffen binnenkrijgen.

Pastasauzen zijn een klassieker. Je kunt elke groente raspen en aan de saus toevoegen. De groenten gaan ongemerkt voorbij aan het oog en de smaakpapillen, maar hun drukke lichamen zullen je er dankbaar voor zijn! Hetzelfde geldt voor runder- of groentepasteitjes en vegetarische lasagne. Geef er je geheime draai aan en koester het moment waarop gezegd wordt: “mag ik nog een beetje?”.

Laten we eens kijken welke truc we nog achter de hand hebben voor de zoetekauwen! Wat dacht je van wat Quinoa-ontbijt met banaan, amandelen en notenboter/zaadboter. Ze zitten barstensvol voedingsstoffen, eiwitten en vezel, zijn zo zoet als honing, en 100% misleidend. Als ovens niets voor jou zijn, dan maak je bevroren ijslolly’s. Pureer Chiquita-banaan, perziken en bessen. Stop ze in de vriezer en ze zijn zo klaar voor een middagsnack of als dessert! Wie zegt er nou nee tegen een ijslolly?

De wisseltruc

Zo is dat, vervang het. Maak een a ovenschotel en doe er in plaats van aardappelpuree bloemkoolpuree in. Het is een verandering die niemand zal merken; zelfde kleur, zelfde aspect, maar andere voedingsstoffen. Courgettenoedels in plaats van pasta. Noem ze maar coedels, want dat klinkt zo leuk! Maak in plaats van een quiche lorraine een vegetarische quiche. Ruil aardappelchips voor chips van zoete aardappel. Gebruik in plaats van rijst bloemkoolrijst. Als je een zoet gerecht bereidt, zijn Chiquita-bananen altijd een goede vervanger voor boter, eieren of suiker. En het is zoet en smaakvol en zit vol met voedingsstoffen.

Deze veranderingen zijn een voorzichtige manier om fruit en groente in bekende gerechten aan je kinderen te presenteren. Misschien merken ze helemaal niets. En als het wel zo is, hebben ze er al iets van gegeten. Nu maar hopen dat ze het lekker vonden!

Ga creatief aan de slag

We moedigen je niet aan met je eten te gaan spelen, maar als het je kinderen overtuigt meer fruit en groente te eten, waarom dan eigenlijk niet? Maak van fruit kunst! Maak van een heerlijke Chiquita-banaan een palmboom op een tropisch eiland, zo op je bord. Beter nog, maak van je pannenkoeken konijntjes met ons recept voor Poffertjes van boekweitmeel met Chiquita banaan! Ze zijn echt schattig en heerlijk!

Geef het niet op met je kieskeurige eters. Met een paar stiekeme tips, wat geduld en aanmoediging eten je kinderen binnenkort van alles.
Als je nog andere tips hebt voor kieskeurige eters, deel deze dan met ons via #Chiquitabanana

  • Gepersonaliseerde recepten: toegang tot geavanceerde filters, recepten beoordelen, jouw favorieten bewaren in je persoonlijke bananenruimte.
  • Bevoorrechte toegang tot speciale weggeefacties en wedstrijden.
  • Stel je dieetvoorkeuren in en sla je meest geliefde lifestyle-artikelen op.

Word lid!

Sluit je aan bij de Chiquita community en krijg toegang tot je persoonlijke banana space!

Copy link