Een legitieme reden om "bananas" te gaan!

Gezondheid en levensstijl
18 apr 2018

Elke derde woensdag van april wordt het populairste fruit ter wereld gevierd. Het is een uitnodiging om het uiterst functionele, heerlijke kleine gele wonder met de vreemde vorm te eren.

Mensen over de hele wereld zijn dol op bananen. En dit is voornamelijk te danken aan het merk Chiquita.

In 1870 vertrok Captain Lorenzo Dow Baker met 160 trossen bananen van Jamaica naar Jersey City. Hij zette ze op het dek en wachtte totdat de wind gunstig was. Elf dagen later kwam hij in New Jersey aan, waar hij de bananen voor $ 2,00 per tros verkocht. Zo kwam de organisatie die we nu kennen als Chiquita Brands International van de grond.

In 1899 werd de Fruit Dispatch Company opgericht om bananen in Amerika te distribueren. Het bedrijf sloeg in de loop der jaren een heel nieuwe weg in door te starten met de distributie van verse, bederfelijke producten naar het Amerikaanse binnenland. In hetzelfde jaar schreef Chiquita geschiedenis door van de banaan in de VS en over heel de wereld een huishoudnaam te maken. Chiquita was de eerste fruitonderneming ter wereld met zijn eigen vloot witgeverfde schepen, wat de tropische zon symboliseert en een optimale temperatuur handhaaft. De schepen werden de Grote witte vloot genoemd.

miss chiquita vintage

Je vindt onze verrukkelijke, rijpe Chiquita bananen nu vrijwel overal ter wereld.

In de jaren 40 van de vorige eeuw maakte Chiquita een grappig en provocerend merktypetje om consumenten te vertellen hoe een banaan gegeten moest worden. Dit was immers nog niet algemeen bekend. In 1963 voorzagen we onze bananen voor het eerst van een kwaliteitskeurmerk: onze bekende blauwe Chiquita-sticker. Het is niet alleen een populair beeldsymbool geworden, maar geeft consumenten overal ter wereld de garantie dat de banaan die ze eten van hoge kwaliteit is.

we are bananas

Bananen zijn zeer waarschijnlijk het beste voedsel ter wereld. Ze hebben geen vet, cholesterol en natrium, en hebben 100 calorieën energie per vinger. Ze zitten ook nog eens boordevol vitaminen, mineralen en voedingsmiddelen die goed voor je zijn. Zoals bijvoorbeeld vitamine B6, mangaan, vitamine C, kalium en vezel.

Er zijn meer dan 1.000 soorten bananen. Kietel je smaakpapillen met onze exotische Chiquita bananenrassen.

Maar niet alleen handel. Bananen zijn leuk! Vanwege dit leuke gele wonder, staat plezier bij Chiquita hoog in het vaandel. Het is net zo onlosmakelijk verbonden met bananen als heerlijkheid en voedzaamheid.

Daarom is het ons een genoegen om op Nationale bananendag de lancering van het Chiquita GIPHY-kanaal bekend te maken. Dit is een van de zaken waar we ons momenteel mee bezig houden om bananenkoploper te blijven.

Vanaf het moment dat een Chiquita banaan aan de boom hangt—en de prachtigste felgroene en frisgele tinten heeft—zijn ze onweerstaanbaar. Voedzaam en toch komisch. Legendarisch, maar nog altijd nederig. Met een vreemde vorm en toch prachtig. Maar vooral heel erg leuk. Van Chiquita bananen word je vrolijk. Geloof je ons niet?

Toe maar. Download een van onze Chiquita banaan gifs, en deel mee in het plezier op Bananendag!

giphy lancering