Doktersvoorschrift: Eet dagelijks een Chiquita banaan boordevol kalium
Doktersvoorschrift: Eet dagelijks een Chiquita banaan boordevol kalium

Doktersvoorschrift: Eet dagelijks een Chiquita banaan boordevol kalium

Gezondheid en levensstijl
11 dec 2017

Een van de vele redenen waarom we dol zijn op Chiquita bananen—en waarom ze waarschijnlijk het meest perfecte voedsel ter wereld zijn—is dat je favoriete gele fruit heerlijk smaakt én gezond is.

Als het gaat om gezond eten, zijn Chiquita-bananen uitgegroeid tot een synoniem voor de krachtige bescherming van kalium. Kalium is het op twee na meest voorkomende mineraal in het menselijk lichaam en helpt bij het regelen vaneen gamma aan lichaamsfuncties. Wil je je spieren sterk houden, je hart gezond houden en je stress verminderen? Daar heb je kalium voor nodig. Een Chiquita banaan bevat 450 milligram kalium. Daarom is het eten van een Chiquita-banaan per dag niet alleen puur genieten, maar zorgt dit er ook voor dat je fit en gezond blijft.

Kalium houdt je rikketik gezond

Mensen over de hele wereld spreken met passie over hun liefde voor bananen, wat alleen maar goed is gezien het harde werk dat het mineraal kalium in Chiquita bananen doet om ons hart gezond te houden. Het is bekend dat kalium helpt bij het verlagen van de bloeddruk en het regelen van de hartslag, maar recent onderzoek toont aan dat het mineraal het hart ook op een andere manier beschermt. Onderzoekers aan de Universiteit van Alabama in Birmingham hebben ontdekt dat kalium ons risico op hartkwalen kan verlagen door onze vaten soepel te houden.

vrouw die een banaan eet

Laat die spieren werken

Het is al sinds jaar en dag bekend dat het goed is om een banaan te eten voordat je naar de sportschool gaat of na een pittige workout. Maar misschien wist je nog niet dat bananen een krachtig mineraal bevatten, kalium. Kalium zorgt ervoor dat je spieren soepel blijven en voorkomt spierkramp. Vergeet de volgende keer dat je gaat sporten niet om eerst een banaan te eten.

Verbetert de werking van je hersenen

De voordelen van kalium zorgen voor een domino-effect als het gaat om het behoud van je gezondheid. Als je een Chiquita banaan eet, krijgt je lichaam een stoot kalium zodat je meet zuurstof kunt opnemen en je bloedvaten soepel blijven. Er wordt meer zuurstof naar je hersenen getransporteerd zodat je kersenpit op volle toeren blijft werken. En omdat kalium bloeddrukverlagend is, neemt de kans op een hersenbloeding af. Tot zover de hersenen—en de banaan—een win-win situatie!

Geeft de spijsvertering een boost

Iedereen weet dat metabolisme het toverwoord is als je je gewicht op peil wilt houden. Bananen kunnen hier enorm bij helpen. Naast sporten en gezond eten, geeft kalium onze spijsvertering een boost door onze spieren in topvorm te houden waardoor de verbranding efficiënter wordt. Wil je je spijsvertering in de hoogste versnelling zetten met een gezond ontbijtje? Maak dan eens een smoothie van spinazie, het beste maatje van kalium uit bananen, en Chiquita bananen.

vrouwen die een banaan vasthouden als een lachende mond

Helpt je kalm te blijven

Kalium is een natuurlijk middel om je lichaam te helpen bij het verminderen van hormonale en lichamelijke effecten die tot stress leiden. Kalium zorgt er niet alleen voor dat je kalm en helder blijft, maar heeft ook een positief effect op andere lichaamsfunctie. Blijf Zen en eet onderweg een Chiquita banaan als je wel een mentale boost kunt gebruiken.

Ondersteunt je zenuwstelsel

Je zenuwstelsel draait overuren als het gaat om het aansturen van de communicatie tussen verschillende lichaamsdelen. Kalium wint zeker een Oscar in de categorie Beste Bijrol van het Jaar. Kalium is een elektrolyt en zorgt voor een goede vochtbalans. Dit is van groot belang om het zenuwstelsel in topvorm te houden. Doe je lijf een plezier en luister als je hersenen je een seintje geven om een Chiquita banaan te eten!