Keukenprinsen En -Prinsessen

Chiquita neemt je op Nationale Bananenbrooddag mee terug naar vroeger

Keukenprinsen En -Prinsessen

maart 31st 2020 ・ 10 Leestijd in min

We nemen je op deze bijzondere dag graag mee terug naar de keuken van toen.

Bekijk het tijdloze broodrecept met Chiquita-bananen en hoe het zich door de jaren heen aan de trends heeft aangepast. Zet je Chiquita-bananen maar vast klaar, want je zult zeker elk recept willen uitproberen!

1947

In 1947 bracht Chiquita het Chiquita-bananenkookboekuit. In dit kookboek stond het bananenbroodrecept dat zich in de loop der jaren staande heeft gehouden als het makkelijkste en lekkerste recept voor bananenbrood. Het mooiste van dit recept is dat je heel veel variaties aan het eiermengsel kunt toevoegen terwijl de smaken mooi in balans blijven. Je kunt gemengde noten, gekonfijte vruchten of dadels toevoegen en alles is even lekker!

Blast to the past with Chiquita for National Banana Bread Day

1956

We kennen allemaal het gezegde: “als het niet kapot is, moet je het niet repareren”. En dat is precies wat wij in 1956 deden in het Receptenboek van Chiquita-bananen. Het traditionele bananenbrood van Chiquita blijft trouw aan het originele recept. Maar we hebben het wel wat opgeleukt met wat nootjes en fruit, zodat een plakje van dit brood heerlijk smaakt bij een kopje thee tijdens de middagpauze! Probeer eens het theebrood met abrikoos en Chiquita-banaan. Of wat dacht je van theebrood met pruim en Chiquita-banaan? Dit is een van onze speciale tips: rooster het brood eens!

Blast to the past with Chiquita for National Banana Bread Day

1969

Verandering van spijs doet eten! Je hoeft alleen maar het supermakkelijke bananenrecept van Chiquita onder de knie te krijgen en er gaat een wereld aan recepten voor je open! Niemand zal ooit merken dat het eigenlijk altijd hetzelfde basisrecept is! In het kookboek Chiquita Bananas uit 1969 staat het recept voor Bananenbrood op 3 manieren. Juist, één recept, 3 verschillende maar even lekkere resultaten! Van Chiquita-bananenbrood tot banaan-dadelrepen tot ronde koekjes met bananenjam.

Blast to the past with Chiquita for National Banana Bread Day

1974

In 1974 komt er een vleugje oranje bij het vrolijke geel van Chiquita. Bananen-wortelbrood was op dat moment de trend. Een smaakvolle mix van pecannoten, Chiquita-banaan, kruiden en wortel. Opnieuw blijft het recept trouw aan zijn originele ingrediënten, maar past zich aan de tijdgeest aan.

Blast to the past with Chiquita for National Banana Bread Day - 4

2019

In de 21ste eeuw hebben we veranderingen in eetpatronen en voedingsbehoeften gezien. Daarom heeft Chiquita nieuwe recepten voor bananenbrood bedacht die voor iedereen geschikt zijn. Wat dacht je van een veganistisch brood met Chiquita-banaan? Dé keuze voor als je gasten te eten hebt! Als je trek hebt in een heerlijke traktatie die ook nog eens goed is voor je lijf, probeer dan Chiquita-bananen-notenbrood. Dezelfde lekkere smaak met 100% natuurlijke, voedzame en heerlijke ingrediënten waar je lijf je dankbaar voor zal zijn!

  • Gepersonaliseerde recepten: toegang tot geavanceerde filters, recepten beoordelen, jouw favorieten bewaren in je persoonlijke bananenruimte.
  • Bevoorrechte toegang tot speciale weggeefacties en wedstrijden.
  • Stel je dieetvoorkeuren in en sla je meest geliefde lifestyle-artikelen op.

Word lid!

Sluit je aan bij de Chiquita community en krijg toegang tot je persoonlijke banana space!

Copy link