Keukenprinsen En -Prinsessen

Chiquita gaat uit zijn dak voor een lekkere bananensplit!

Keukenprinsen En -Prinsessen

maart 31st 2020 ・ 10 Leestijd in min

Is er een lekkerder toetje dan een bananensplit? Met ingrediënten die met de grootste ster beginnen, een zoete Chiquita-banaan, zal het niet verbazen dat deze fantastische fusie van lekkernijen over de hele wereld geliefd is. Chiquita komt nu met drie nieuwe recepten voor de bananensplit om de feestdagen in stijl te vieren.

De geschiedenis van de bananensplit voert terug naar de het begin van de twintigste eeuw toen een leerling-apotheker in Latrobe, Pennsylvania, de klassieke bananensundae met drie soorten ijs bedacht. Dit heerlijke dessert ging als een lopend vuurtje door de stad, zo gaat het verhaal, maar er zijn ook andere plaatsen die op de creatie aanspraak maken. Er bestaan inderdaad jaarlijkse festivals voor de bananensplit en vieringen op verschillende plaatsen die allemaal beweren de bakermat van het dessert te zijn!

Om de perfecte versie van dit iconische bevroren dessert te maken, heb je een zoete en romige, perfect rijpe Chiquita-banaan nodig, die over de lengte is doorgesneden. Dit is de ideale kromme container voor ijs, slagroom en verrukkelijke extra’s zoals chocoladesaus, siroop en gehakte noten. Omdat Chiquita-bananen met de uiterste zorg worden behandeld en verzonden, komen ze bij jou in perfecte staat aan voor deze belangrijke taak.

Om dit geweldige feestmaal met zoete banaan en decadente heerlijkheid te vieren, heeft Chiquita drie nieuwe recepten voor de bananensplit bedacht om van te genieten – er zijn versies voor mensen die op de gezondheid willen letten, maar ook voor iedereen die de banaan in stijl wil vieren.

Chiquita-bananensplit met rood fruit en pindakaas voor het ontbijt

Snijd voor een fantastische, gezonde draai aan een van Amerika’s favoriete desserts een Chiquita-banaan over de lengte door en smeer er pindakaas overheen. Doe er vervolgens rood fruit over voor een geweldig contrast in smaak en textuur. Zo kietel je je smaakpapillen wakker!

Chiquita-bananensplit met pure chocolade en hazelnoot

Als je op zoek bent naar een echt decadent nagerecht, dan heb je dat nu gevonden! De bananen worden gekaramelliseerd in een pan en geven de split een heerlijke smaak (voor nog meer verrukkelijke karamel en vanille in je bananensplit, voeg je een klontje boter aan de koekenpan toe). Gesmolten pure chocolade, gehakte hazelnoten en bolletjes ijs maken de droom voor de chocoholic helemaal af.

Biologische, tropische Chiquita-bananensplit met kokos en munt

Wanneer je naar die verleidelijke tropische smaak hunkert en van biologisch fruit houdt, dan moet je zeker dit recept voor een bananensplit proberen. Mango, kiwi en aardbei in blokjes worden in een biologische Chiquita-banaan gestopt, dan geroosterd, er wordt geraspte kokos overheen gestrooid, wat voor een exotische smaak en textuur zorgt. Een scheutje limoensap eroverheen en je wordt gegarandeerd mee naar de tropen genomen!

Zoals deze nieuwe recepten laten zien, staan Chiquita-bananen centraal bij een echt goede bananensplit. Ze zijn voedzaam en heerlijk, zitten vol met vitamines, mineralen en oplosbare vezels. Dus ook als je naar iets bijzonders op zoek bent, houd je banaan je fit en gezond!

#chiquita

  • Gepersonaliseerde recepten: toegang tot geavanceerde filters, recepten beoordelen, jouw favorieten bewaren in je persoonlijke bananenruimte.
  • Bevoorrechte toegang tot speciale weggeefacties en wedstrijden.
  • Stel je dieetvoorkeuren in en sla je meest geliefde lifestyle-artikelen op.

Word lid!

Sluit je aan bij de Chiquita community en krijg toegang tot je persoonlijke banana space!

Copy link