Chiquita start een nieuwe verzendservice voor bananen in California
Chiquita start een nieuwe verzendservice voor bananen in California

Chiquita start een nieuwe verzendservice voor bananen in California

Bedrijfsnieuws
10 feb 2017

Met trots kondigt Chiquita North America haar nieuwe verzendservice voor bananen en verbeteringen in de toeleveringsketen aan, zodat de klanten aan de westkust beter kunnen worden bediend. Dankzij de nieuwe verzendservice wordt de transittijd van het fruit gehalveerd, d.w.z. 4-5 dagen van het bananenteeltgebied tot Port of Hueneme-Los Angeles, CA . Hierdoor zullen de klanten aan de westkust betere en versere bananen van Chiquita hebben.

Daarnaast is Chiquita betrokken bij een groots vernieuwingsprogramma voor koelcontainers. Sinds 2014 heeft het bedrijf 65 procent van zijn vloot vervangen om voor een meer duurzame verzending te zorgen. Chiquita maakt gebruik van meer dan 15.000 koelcontainers, die een belangrijke rol spelen in de logistiek van de actuele toeleveringsketen van bananen. Verbeteringen in het ontwerp en van de operationele efficiency zorgen voor belangrijke milieuvoordelen, zoals lager elektriciteitsverbruik, koelmiddelen die broeikasgassen reduceren en het gebruik van isolatiemateriaal met een lagere emissie.

“Iedereen bij het team Noord-Amerika is gemotiveerd om de verste en beste Chiquita-bananen aan onze klanten te leveren”, vertelt executive vice president van Chiquita Fresh North America Chris Dugan. “Naast de recente investeringen in onze boerderijen is dit nog een voorbeeld van hoe we op zoek blijven naar nieuwe manieren om onze versheid, onze alledaagse kwaliteit en de tevredenheid van onze klanten kunnen verbeteren".

De impact van deze vernieuwing van de vloot is aanzienlijk en stelt Chiquita in de gelegenheid tot 35 procent te besparen op energie vergeleken met de oude containers. Het is mogelijk per jaar 34 miljoen kilowattuur aan elektriciteit te besparen en de koolstofemissie met 17.000 ton terug te brengen – dat staat gelijk aan elk jaar 3.000 auto’s minder op de weg.