De doos
Chiquita is het bewijs dat de verpakking van een product even beroemd en populair kan zijn als het product zelf.

We hebben het over de populaire Chiquita bananendozen. Ja, de dozen die we in de supermarkten, buurtwinkels en marktkramen over de hele wereld zien, vol uitstekende bananen en meer.

In 1961 werd Chiquita het eerste bedrijf in de sector dat dozen gebruikte om bananen te vervoeren. Tot dan werden bananen in trossen aan haken in de scheepsruimen vervoerd en bereikten ze hun bestemming vaak in slechte staat.

Sinds 1961 trachtten wij deze doos te optimaliseren om een zo hoog mogelijke kwaliteit en versheid te garanderen en tegelijkertijd wordt er gekeken naar het minder verbruiken van grondstoffen bij het produceren van de doos. Sinds de introductie hebben we het gewicht van het papier verminderd met 20%. Vandaag worden alleen gecertificeerde papiersoorten gebruikt voor de productie van onze bananendozen: SFI® (voor Sustainable Forestry Initiative®) FSC (voor Forest Stewardship Council) en PEFC (voor Program for the Endorsement of Forest Certification).

In november 2012 hebben wij technische verbeteringen aan onze huidige doos aangebracht om de kleur te homogeniseren en de kwaliteit te verbeteren, terwijl wij de impact op het milieu verminderen door verbeterde luchtcirculatie tussen en binnen elke doos. Dankzij deze werkwijze wordt er gelijkmatige temperatuur in elke doos gecirculeerd en voorkomen we voortijdige rijping van de banaan.

De robuustheid van de Chiquita doos is alom bekend en wordt in vele sectoren buiten de wereld van het fruit op prijs gesteld: het gebruik ervan wordt enkel beperkt door de verbeelding van zij die de doos recyclen in creatieve en persoonlijke toepassingen: een bewaarplaats voor ongebruikte boeken, een bed voor huisdieren, een stevige en beschermende doos om breekbare voorwerpen te verplaatsen en nog veel meer. Venters zouden de doos zelfs niet voor al het goud in de wereld willen inruilen om hun koopwaar van markt tot markt te vervoeren!
Deze veelzijdige doos heeft duizenden mogelijkheden: de doos kreeg onlangs dan wel een nieuwe look, maar is nog steeds even onvernietigbaar.
Hier volgt een aantal “alternatieve” gebruiken voor de legendarische Chiquita doos!

Doe uw boodschappen en neem ze allemaal mee in de Chiquita doos!
Er kan echt alles in!
De Chiquita doos wordt een bed voor huisdieren!
Voor onze geliefde viervoeters!
Verhuizen wordt een heel andere ervaring met Chiquita dozen!
De creatieve ideeën om de Chiquita doos te recyclen zijn ontelbaar!

Iemand heeft er zelfs een huis mee gemaakt!